Llibre electrònic (ebook)


Tot i la crisi, l'estrella d'aquest Nadal pot ser el llibre electrònic, una afició digital que ja és tot un fenomen.

Per no quedar-se enrere moltes botigues estan intentar rebaixar preus i fer competitius tant els aparells com els llibres. Per exemple Amazon, la tenda online més gran del món especialitzada en llibres, acaba de presentar el seu nou Kindle per 99€. Per altra banda la Fnac i la casa del llibre fa poc també varen presentar els seus aparells digitals de lectura, a 129€ i 119€ respectivament. També hi ha moltes altres marques, de les que destacaria el Sony Reader, que té diferents models i dimensions, tot i que els preus són una mica més cars. 

Per suposat també està l'iPad, però al ser una pantalla d'ordinador en comptes de ser de tinta electrònica cansa massa la vista per llegir durant llargues estones.


ON TROBAR LLIBRES? 

Jo m’he aficionat a la lectura electrònica gràcies a una pàgina fantàstica on es poden trobar els llibres molt ordenats, amb la seva portada, comentaris, valoracions.... i es poden descarregar gratis. 



A vegades els llibres no estan perfectes, us heu de fixar en els que hi ha una tira de color blau on diu: REVISADO. I si us agafa una dèria de descàrrega puntual quan realment us vulgueu llegir un llibre torneu a mirar si hi ha nova versió del llibre i si és el cas us el torneu a descarregar abans de llegir-ho. 


Més llocs on trobar llibres: 

FORMATS

El format del llibre electrònic més habitual és el ePub, que seria com el PDF però del llibre electrònic. El format ePub és millor perquè és més lleuger, permet canviar la mida de lletra (ideal per aparells amb pantalla petita) i fer anotacions o marques fàcilment. 

Si vols llegir directament en format PDF l’únic recomanable és l'iPad per la seva dimensió de pantalla i rapidesa. Per la resta el més pràctic és convertir-lo a ePub amb el programa CALIBRE. 

Actualització: El Kindle no llegeix directament el format epub, el seu format és el .mobi però ho podeu convertir amb el programa Calibre fàcilment o online. Explicat a l'article: Envia continguts al teu Kindle (llibres, articles, documents....)


CALIBRE

CALIBRE és un programa gratuït fantàstic que permet convertir gairebé qualsevol fitxer (PDF, Word, epub, mobietc) a ePub o crear fins i tot el teu propi llibre electrònic. 




DRM

El DRM és un sistema anticopia. Si ens baixem un llibre de epubgratis, d’internet o lliure no tindrà DRM i el podrem copiar en qualsevol aparell, convertir en un altre format sense problema o compartir amb un amic. 

Si ens comprem un llibre en una tenda online tindrà DRM i el text estarà codificat; per tant no el podrem copiar lliurement i haurem de validar l’aparell. 


Si coneixeu més pàgines webs llamineres sobre llibres electrònics o teniu algun dubte podeu afegir un comentari. 

Salut, CriTeri i lectura nadalenca







Hay crímenes peores que quemar libros. Uno de ellos es no leerlos 

Joseph Brodsky

Share this:

4 comentaris :

  1. http://www.elpais.com/articulo/tecnologia/fracaso/tableta/RIM/compromete/Blackberry/elpeputec/20111205elpeputec_3/Tes

    ResponElimina
  2. Ei anònim no confonem tauleta (amb pantalla d'ordenador) amb llibre electrònic (pantalla de tinta electrònica).

    En el primer cas el millor és l'iPad sense dubte. Algun dia espero que també pugui recomanar l'Andoid ;-)

    En el cas del llibre electrònic potser el més recomanable és el Kindle o el Sony segons la meva experiència.

    ResponElimina
  3. Algunes adreçes interessants.

    http://buscaebooks.blogspot.com/
    http://librosiphonegratis.com/
    http://www.quedelibros.com
    http://zapo.tonidoid.com/app/webshare/share/BIBLIOTECA%20CALIBRE/

    http://e-llibres-cat.blogspot.com/


    http://www.librovirtual.org/

    ResponElimina
  4. http://www.librosintinta.com.mx/

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes