El millor cercador de receptes culinàries a Internet

I si poguéssim triar on volem cercar i poder fer-ho en diverses pàgines web alhora?
Això és el que necessitava fer per un projecte personal, que ja us explicaré un altre dia, on necessitava cercar receptes a les millors pàgines d’Internet de cuina.

Avui us explico com es fa, però abans prova tu mateix com funciona:

Podeu cercar la recepta del arròs amb mango, l'hummus, l’escalivada... el que vulgueu.


Perquè és interessant una cerca personalitzada?

Cap pàgina web de receptes de cuina em convencia individualment, ni “Cocina hoy”, ni “directo al paladar” ni “Top recetas”. A més, la cerca de la mateixa pàgina sovint és bastant dolenta, per exemple no pots posar més d’una paraula o si ho fas des d’un mòbil doncs no funciona. Utilitzant Google pots limitar l’univers d’Internet a les pàgines que tu vulguis i crear un gran cercador, en aquest cas, de receptes.


Com es fa?

Buscant diferents opcions per Internet per fer el que volia m’he trobat amb una gran sorpresa. El mateix cercador de Google et permet fer el teu propi cercador personalitzat. Un servei que jo no coneixia. I us he de dir que és molt fàcil, gratis i els resultats són espectaculars.

1 – Entrar amb l’usuari de Gmail (compte de Google) a:
https://www.google.es/cse

2 – Definir quines pàgines volem cercar. En el meu cas:

3 – Podem posar un títol i retocar una mica el disseny de la nostra cerca personalitzada.

4 – Podem definir etiquetes que després ens permeten fer filtres dins el mateix cercador. Si us fixeu en la imatge següent on cerquem “escalivada” tenim la pestanya de "TODOS" però podem anar només a les receptes de “DIRECTO AL PALADAR”, “RECEPTES EN CATALÀ”, "THERMOMIX", "BLOCS SELECCIÓ", etc..

a Cuinar!

El millor cercador de receptes culinàries a Internet el pots fer tu mateix i si no pots utilitzar aquest cercador de receptes que prometo que l'aniré millorant. Com heu vist hi ha un apartat de "BLOCS SELECCIÓ" on aniré posant els blocs que em semblin millors per poder filtrar encara més bé la cerca, on està inclòs el bloc de la nostra cocinereta.

Si trobes a faltar alguna pàgina digam’ho que sempre es pot afegir i millorar.

Us animo a fer el vostre propi cercador temàtic del què vulgueu i a compartir-lo als comentaris.


Salut i CriTeri

Mr.Llaminadures




Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes