Comptador de Clics


Fa poc vaig veure una xerrada TED molt interessant que feia el columnista de tecnologia del New York Times, David Pogue, sobre disseny i simplicitat. Parlava sobretot de les diferències entre Apple i Microsoft, però el que em va sorprendre més va ser la feina d’un noi que es dedicava a ser "comptador de clics".

Aquest noi es dedicava únicament a contar els clics necessaris per dur a terme una acció. Per exemple, per crear un document nou en el Word de Microsoft cal clicar la icona de “nou document”, cercar “document en blanc” entre la multitud de plantilles i fer-hi clic. Són molts passos per una tasca molt quotidiana i ni ens adonem dels passos innecessaris que acabem fent al llarg del dia. 

Està clar que Microsoft no té cap tècnic en plantilla que conti clics. En canvi a Apple se’l pot criticar per moltes coses però aquest aspecte el té molt més optimitzat. I si no em creieu, mireu els clics necessaris per tancar l’ordinador en Windows o en Mac.


Si no coneixeu les famoses conferències TED us recomano que hi doneu una ullada de tant en tant, són curtes i interessants. Normalment són en anglès i es poden subtitular. Avui us recomano els vídeos de David Pogue: 
  • Aquí podeu veure el vídeo sobre el disseny i simplicitat que us he comentat abans. El tema del comptador de clics està al minut 11:20


Crec que a una persona que es dediqués a contar clics li agradaria inici.info ;-)

Proposta pel nou any: fewer clicks, more thinking

Mr.Llaminadures
Més articles llaminers aquí


Share this:

2 comentaris :

  1. Tú sempre optimitzant, menys clicks més feina feta, el teu jefe estarà content. La resta ens em de posar, interessant ;)

    ResponElimina
  2. Mai m'havia parat a pensar en això dels clics que fem cada dia per accedir a diferents llocs dels PC...l'estrany és que no tinguem un dit índex mega desenvolupat, jeje. Molt interessant :)

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes