Enviar fotos per Whatsapp amb més resolució

El Whatsapp s’ha convertit en el mitjà per compartir experiències i fotos. El que sovint oblidem es que les fotos que compartim, que poden estar bé o ser molt divertides; si les imprimim, o les mirem en una pantalla d’ordinador, es converteixen en fotos dolentes o molt dolentes.

Whatsapp comprimeix moltíssim i això fa que si no canviem la manera de compartir les fotos les perdrem.

Quina resolució utilitza el Whatsapp?

Whatsapp comprimeix automàticament les fotos a 1600 de resolució del costat llarg de la foto (uns 2 megapixels). És ràpid, les fotos ocupen poc i és pràctic enviar fotos sense preocupar-te per l’espai. Suficient per veure-ho en un mòbil.

Però perquè tenim un mòbil que fa fotos a 8 MG i una càmera tradicional de 18 MG si al final únicament compartim les fotos per Whatsapp?

Que passa si la foto del Whatsapp és la única que tenim i la volem imprimir o veure-ho a l’ordinador?. Que passarà quan algun dia tinguem una tele d’aquestes noves amb resolució 4k i vulguem veure una foto?. Directament no les podrem utilitzar, seran horribles.

Millor veiem un exemple amb una foto meva d'aquestes vacances a la ciutat de Bonifacio, Còrsega


Realitzem un zoom per veure la diferència: 

Ja sé que la foto no és molt bona perquè està tirada des d’un vaixell anant ràpid, però igualment la diferència de qualitat és molt gran.


Com enviem fotos amb més resolució per Whatsapp?


Doncs directament no podem, Whatsapp sempre comprimeix. 

El que podem fer es penjar la foto en algun lloc del núvol i enviar l'enllaç. Hi ha molts llocs que podem utilitzar, com Dropbox, Box, OneDrive, Google Drive, etc. però jo us explicaré el meu preferit des de fa un temps, que ha vingut per quedar-se, el nou servei de Google Fotos.

Passos per enviar enllaç de Google Fotos per Whatsapp


1 - Pujar les fotos a Google Fotos. Si és del mòbil en principi ja estaran a Google Fotos perquè se sincronitzen. Si les tenim a l'ordinador perquè són de la càmera de fotos és tant fàcil com arrossegar els fitxers des de l'explorador de l'ordenador a la web de Google Fotos https://photos.google.com

2 - Compartir una foto (opcional). Jo prefereixo compartir una o vàries fotos directament, de les que volem enviar, a qualitat Whatsapp. Ho podem fer des del mateix Google Fotos quan visualitzem únicament una foto i li donem a compartir.

3 - Compartir enllaç. Quan visualitzem vàries fotos podem seleccionar una o les que vulguem i amb el botó de compartir compartim l'enllaç. Si hem creat un àlbum també podem compartir totes les fotos de l'àlbum.



El resultat és gairebé el mateix que fèiem fins ara de compartir fotos, simplement hem afegit el punt 3. Al final queda alguna cosa així:


Si rebem un enllaç de Google Fotos

La gràcia de compartir d'aquesta manera és que també expliquem als amics i familiars que volem rebre les fotos per Whatsapp d'aquesta manera. 

Si nosaltres rebem l'enllaç podrem guardar les fotos, amb molta resolució, directament al nostre Google Fotos, així de fàcil. No ocupa res, és fàcil i gratis.



Àlbums col·laboratius - ACTUALITZACIÓ


Acaba de sortir una nova actualització de Google Fotos i m'ha fet actualitzar l'entrada a la Revista CriTeri que ja tenia publicada ;-) 

Ara es permet fer àlbums col·laboratius i fa encara més fàcil compartir les fotos!. Ho he provat i va molt bé. Si vols saber com funciona mira el vídeo de menys d'un minut.


Google Fotos

Google fa algunes coses molt bé, no tot, eh!. Però amb aquest nou servei i aplicació s'ha quedat a anys llum dels competidors. Jo estic encantat i fa uns mesos ja en vaig parlar en aquest article: "El nou Google Fotos: 10 raons per penjar totes les teves fotos al núvol"

I vosaltres, com compartiu les fotos? utilitzeu Google Fotos?


Mr.Llaminadures
Més articles llaminers aquí





Share this:

3 comentaris :

  1. En la nova actualització de Google Photos han afegit una eina molt interessant. Configuració/ Allibera espai del dispositiu. Sobretot per aquells que tenim poca capacitat d'emmagatzament.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes