Llaminadura culinària

En aquesta secció sempre parlo de gadgets tecnològics pensats per al oci o la comunicació. Però hi ha coses més importants que potser no hi parem prou atenció.... estic parlant de la cuina.

Us presento un estri que permet fer plats fàcils, ràpids i sans. Com ho aconsegueix?. Doncs és una olla elèctrica que cuina per nosaltres.

Avantatges:
  • Cuina a pressió, per tant és ràpida i sana.
  • No hi ha perill. Té un munt de dispositius de seguretat i no es pot obrir si té pressió. I clar, tampoc et pots deixar el foc encès.
  • No gasta casi aigua i els aliments donen molt més de si.
  • Es programable i li pots dir que quan arribis a casa el menjar estigui fet.
  • No embrutes i és fàcil de netejar (antiadherent).
  • Gasta poca energia i poc oli (menys calories).
  • Et regala temps i no fa mandra.
Desavantatges:
  • Ocupa un lloc a la cuina
  • Crea addicció
Com funciona ?
Doncs bàsicament consisteix en posar tots els ingredients necessaris dins la Olla i seleccionar el menú que volem... ja només queda esperar que piti, ho posem al plat i a menjar. Tots els programes són molt similars i es diferencien amb el temps necessari de cocció perquè no tarda igual un arròs (10 minuts) que un plat de llegums (40 minuts). La màquina mesura el pes o la temperatura i si hi ha més quantitat tarda més. Algunes d'aquestes olles permeten cuinar amb la tapa oberta i va molt bé si necessitem fer un sofregit previ. Es pot fer gairebé de tot, des de verdura, a peix, carn, arrossos, pasta, llegums, etc.
Us explicaré per exemple com fer verdura amb peix (un plat complet i saludable fet al vapor.) Es posa la verdura pelada i tallada, un pelin de sal, un dit d’aigua i el peix al damunt de la verdura. Es tapa la olla i es selecciona el botó “Arrós o verdura”. El peix pot ser des de sèpia a lluç i fins i tot ho podem tirar congelat (millor sense espines). Fàcil, oi ?.
Però no us penseu que tot és tan fàcil i que "l'art de la cuina" se'n va a norris. Provar coses noves i combinar el disponible a la nevera per fer un nou plat Ferran Adrià no és gens fàcil;amb Olla o sense. Per exemple, si volem fer un arrós amb verdures, carn o peix (plat estrella de la olla) necessites agafar-li una mica el tranquillo abans no pots invitar algú a provar-lo i que es llepi els dits. Ah! Si tens un regiment a menjar a casa no serveix perquè la olla és limitada d’espai. Esta pensada més per menjar sa i fàcil del dia a dia (de 2 a 6 persones).

Receptes i informació a la Web:

Comparacions amb altres llaminadures culinàries
- Microones: Es un aparell que s'ha estès enormement i que a mi mai m'ha acabat de convèncer. Per escalfar va molt bé perquè no embrutes, es ràpid i pràctic. Però el microones només calenta les molècules d'aigua (no els aliments) i això produeix que el menjar escalfat al microones es refredi molt ràpidament. També té un efecte secundari molt dolent, facilita l'ús del menjar precuinat.
- Thermomix: Es un robot de cuina complet. Tritura, Amasa, pesa, exprimeix, ratlla, pulveritza,... uf, fa de tot però també es més complicat i car.
La olla elèctrica programable s'ha convertit un un estri imprescindible des de fa un any que la disfruto i per això ho volia compartir amb vosaltres. La que tinc jo es una "Olla GM" i val uns 120 euros però hi ha més models i marques.
Si algo te resulta difícil,
no vale la pena que lo hagas.
Homer Simpson


Dedicat a totes les mares (que sempre pensen amb els fills)

Share this:

2 comentaris :

  1. Un gran mestre que cita a un altre gran mestre (ho dic per en Homer).2 genis en una secció !

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes