IL PORTALE (Firenze)


Un cop acabades les vacances nadalenques i de l’any nou, molts de nosaltres ens fixem un nou objectiu : planificar els viatges per a l’any actual. Quan seran ?? uns dies per la Setmana Santa, on podem anar per vacances, alguna escapadeta en algun pont, ... Però també ariba l’hora de plantejar-se on anar ?? a algun lloc que encara no haguem visitat, repetim algun destí que ens hagi captivat, tornar allà on només varem estar de passada i ens hagués agradat aprofundir-hi, ... Com podeu veure molts interrogants !!!

Abans que en tingueu encara més, us proposo a aquells que no hi hagueu estat, que visiteu Firenze, al cor de la Toscana. No només la ciutat és impressionant, bressol del Renaixement de l’Europa medieval i lloc d’acollida d’alguns dels més importants artistes de la història que han deixat un llegat pràcticament insuperable. El seu Ponte Vecchio, especialment apte per a enamorats o per aquells que desitjin enamorar-se. I què dir de la regió de la Toscana que no s’hagi dit o que no s’hagi vist en les milers de fotografies i imatges que circulen per Internet. Senzillament incomparables els seus poblets, les seves cases-bodega on degustar els vins de la regió, paisatge de vinyes i xiprers, els colors del cel i de la terra, ...
Si us han entrat ganes de visitar-la, us hauré de recomanar un lloc on anar a menjar. Doncs quan hi torni, repetiré a la Trattoria - Pizzeria “Il Portale”. Aquest establiment es troba molt prop del centre històric de la ciutat, gairebé al davant de l’Estació de Santa Maria Novella, la principal estació de trens de la ciutat. Més concretament es troba a la Via Luigi Alamanni, 29.






Un local petit, decorat amb molt de gust amb una fusteria i uns detalls encantadors, il·luminat amb unes senzilles llums grogues que no enlluernen però tampoc fan que mengis en la penombra. Ideal per passar una romàntica vetllada en parella, o gaudint d’una tranquil·la conversa amb un grup d’amics.

La vivència personal :
Davant de l’oferta de restauració d’una ciutat com Florència, es fa difícil escollir. O sigui que moltes vegades entres en un lloc perquè sembla maco de fora i a veure com està. En aquest cas, hi va haver sort ja que hi vaig entrar casualment perquè hi havia gana i era el primer que varem trobar fora de l’estació. Amb la sort de que l’ambient, la qualitat tant de les pizzes, com de les pastes i la carn eren excel·lents, i a més a un preu molt i molt bo. Sense dubte, la deesa Fortuna ens va acompanyar en l’elecció.

El millor :
La pasta és molt i molt bona, amb varietat tant de pastes com de salses. Fan un menú econòmic i amb força plats per escollir. És obert des de les 12 del migdia fins a les 22,30 del vespre, i fan pizzes ininterrompudament durant aquest horari

El pitjor :
Quan en un lloc et trobes tractat pel personal com un senyor, l’ambient és càlid i acollidor, i el menjar i el preu són bons, es fa difícil trobar-hi defectes. Però en aquest cas, no entenc com els italians, tant mediterranis com nosaltres, poden tancar els restaurants a les 22,30 de la nit. Massa d’hora !!!

Fins la propera




Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes