Spotify – Tota la música online

Amb Napster vam descobrir que descarregar una cançó d’Internet era qüestió de segons... i en el món de la música ja res ha tornat a ser igual. Després de 10 anys Daniel Ek i Martin Lorentzon, dos músics apassionats per la tecnologia, han creat Spotify. Un nou programa que aspira a ser tota una revolució musical permetent escoltar qualsevol disc o cançó de manera fàcil, ràpida i gratis sense necessitat de descarregar-la i de manera legal.
Les cançons i disc són complets (no versions tallades o Hits) i la qualitat excel·lent (160 kbps). Per gaudir-ne necessitem instal·lar el programa i disposar de connexió a Internet. Spotify està disponible per Windows i Mac i us el podeu descarregar (prèvia subscripció) d’aquest link:


Repassem les principals característiques:
1 - Tota la música sense que ens ocupi espai al nostre ordenador
Han aconseguit un contracte amb les principals discogràfiques (Universal, Sony BMG, Emi Music, Warner Bros, etc.) i van creixent amb 10.000 noves cançons cada dia. Actualment ja es pot trobar no només música anglesa, sinó també espanyola, catalana i de tot el món. A més, està molt ben ordenada per grups i àlbums.

2 – Buscar i escoltar
Simplement busques, selecciones i escoltes. Amb 3 clics i pocs segons tens sonant la música que vols i la velocitat és sorprenent. El programa és bonic, minimalista i funcional... molt copiat a iTunes però, a diferència d’aquest, Spotify és ràpid i consumeix pocs recursos.
Per exemple, volem escoltar un disc del Serrat. Posem al buscador Serrat i automàticament ens sortirà la llista d’Artistes, temes o cançons on surt la paraula. Cliquem sobre l’artista “Joan Manuel Serrat” i surten tots els seus discs ordenats (més de 30) amb la seva portada i totes les seves cançons.

3 - Llistes de reproducció
Una de les principals sorpreses és la possibilitat de crear llistes de reproducció igual com si tinguéssim la música gravada en el nostre ordenador. Molt útil si tenim un disc preferit que escoltem sovint o volem fer una selecció musical tranquil·la per treballar o una selecció per una Festa reggae, un sopar romàntic, bandes sonores preferides....
Per fer una llista de reproducció (playlist) seleccionem totes les cançons que ens interessen i les arrosseguem a “New playlist” (nova llista de reproducció). Busquem més cançons d’aquest o altres grups i, simplement, les anem arrossegant a la llista que hem creat.

4 – Compartir
Estem d’enhorabona... mai fins ara ha estat tan fàcil compartir música!
Simplement botó dret sobre una llista de reproducció i l’opció “copiar vinculo HTTP”. Aquest enllaç el podem enviar per exemple amb un correu a un amic i automàticament l’altra persona ho pot escoltar sense descarregar res i de manera legal (si té el programa Spotify).
Us invito a compartir les vostres seleccions musicals (playlist) als comentaris. Votarem i el més original tindrà premi.

5 – Radio
Si no volem pensar gaire i descobrir nous grups podem escoltar-ho com si fos una ràdio. Es tracta d’una radio personalitzada on ens deix escollir la dècada i els estils que ens agraden. El que anem escoltant ens va sortint a sota amb la seva portada i podem avançar, passar de cançó, veure tot el que hem escoltat...
També podem escoltar la ràdio basant-nos en un artista que ens agradi.

I tot això gratis?
Doncs sí. Hi ha la versió completament gratuïta que conté anuncis. Per ara hi ha pocs anuncis i són d'un en un i curts (molt inferior a la ràdio tradicional). Les cançons són completes, la qualitat és alta, podem escollir, passar de cançó, etc.
També hi ha disponible una versió Premium sense publicitat per 11,15 € /mes. Existeix una tercera opció extra destinada per festes que pagues 1,11 € i durant 24 hores tens l’opció Premium sense publicitat.

I la música, no la podem descarregar?
Feta la llei, feta la trampa. Els amics del Blog de “Versió Rac 1” ens expliquen com fer-ho:
Spotify és el millor que he vist de ràdio a la carta; tot Internet en parla i ja es comenta que serà el programa de l’any. Espero que us agradi i de segur que tindrem un mes més musical.

Mr. Llaminadures

La música es sinónimo de libertad, de tocar lo que quieras y como quieras, siempre que sea bueno y tenga pasión, que la música sea el alimento del amor.

Kurt D. Cobain (1967-1994)





Share this:

10 comentaris :

  1. Venga començaré jo a fer recomanacions.

    Si t'has instal·lat Spotify podràs escoltar la meva recomanació musical amb aquest link:

    http://open.spotify.com/user/incertesa/playlist/4EtRUQVBM55RXFPn7ShDnF

    és la banda sonora de Once. Música tranquil·la per un moment romàntic.

    Espero que us agradi.

    ResponElimina
  2. quan el vaig escoltar em pensava que Déu m'estava susurrant al clatell els secrets de la vida, pero resulta que nomes estava borratxo, ups!!

    http://open.spotify.com/track/3NNDNW9Y3jTItQDIJyoook

    ResponElimina
  3. eiiii

    ja ho tinc rulant en el Linux!!! és el que em faltava, portava un temps fent-ho servir en Windows, però ara molt millor

    Aqui tens una cançó de la meva banda favorita, es diuen Muchachito Bombo Infierno i son de Santa Coloma, a veure què et sembla...

    http://open.spotify.com/track/1NrIB4D6As8cDn2BkbC7Ww
    a pobre

    Una abraçada i bones vacances!

    ResponElimina
  4. Com sempre, una llaminadura molt interessant, i a més, aquesta, amb ritme i melodia.
    Felicitats i endavant.

    No me'n perdo cap.
    leinaD

    ResponElimina
  5. Simplement impressionant !!!
    Pots trobar música de tots tipus, increible !!
    A més, si quan trobes un disc determinat, cliques amb el boto dret sobre el títol del mateix i selecciones l'opció de "Copiar URI de Spotify" et permet obtenir una adreça del tipus :

    spotify:album:0FsBINvvOlu7qKxdG1n5TY

    que permet escoltar aquest album si copies l'adreça al Buscador d'Spotify. Suposo que alguns alucinaran amb el que acabo de posar, però em semblen fantàstics, del millor que hi ha hagut mai a Espanya. Marcant època !!!!

    ResponElimina
  6. Com potser ja sabreu, també podeu buscar música a partir del nom del gènere musical que vulgueu escoltar. Per exemple, si al buscador d'Spotify poseu genre:rock, us sortiran llistades totes les cançons classificades com a Rock dins l'Spotify.
    Us deixo un link en el qual es poden consultar tots els gèneres de música que es poden trobar a l'Spotify, i com s'han d'escriure, ja que alguns d'ells consten de més d'una paraula :

    http://spreadsheets.google.com/pub?key=psnjFY3R2itsqjinSs9hkZw

    Fins la propera

    ResponElimina
  7. Per a què baixar-se música ?
    Només ens falten bones conexions a tot arreu!
    Que m'implantin internet al meu cervell si-us-plau!!
    Armando

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes