A L’ESTIU FORÇA LIQUID

href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Caallopl%5CCONFIG%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C03%5Cclip_filelist.xml">


A l’estiu fa més calor i acostumem a fer més activitats a l’exterior amb el que és necessari que estem ben hidratats i tinguem una ingesta de líquids una mica més alta.


Es important com varem tractar fa uns mesos tenir un hàbit d’ingesta de líquids, però avui no us parlaré d’aquest tema per no repetir-me si no que us donaré unes idees per fer més fàcil la ingesta de líquids.

1) Més sucs de fruita. Ens aportem vitamines i minerals

2) Més tisanes

3) Més sopes o cremes fredes

4) Més fruites i verdures que tenen un contingut en aigua més elevat.

I per poder portar a terme aquestes propostes que millor que unes quantes receptes originals, fàcils de preparar i bones...

Sucs de fruites:

Suc de maduixes: 2 taronges, 200 g de maduixes, 60 a 100g de sucre segons el vostre gust i ½ L d’aigua mineral natural.. Pelar les taronges, rentar les maduixes posar tot en un recipient i passar el turmix o per la liquadora. Si us molesten les granes podeu passar el suc pel colador.

Suc de raïm i pera: 4 peres conference ( son més dolces) , 100 g de raïm, Es renten els ingredients, pelem les peres i traiem el cor i passem per la liquadora. Mesclem els susc i a gaudir.

Tisanes:

Menta i tarongina: un grapat de menta, un grapat de tarongina, unes gotetes de llimona, sucre al gust i aigua mineral natural, Prepareu la tisana deixeu-la refredar es pot anar bevent al llarg del dia.

Berbena al préssec: ¾ L d’aigua mineral natural, 8 g de berbena, suc de tres préssecs d’aigua, sucre si és del vostre gust. Fer la tisana deixar refredar afegir el suc i podem deixar refredar a la nevera o prendre’l. Es pot adornar fent servir algun fruit vermell.

Sopes i cremes fredes:

Sopa freda d’abocat i ametlla ( 4pax):

Ingredients:

600 ml d’aigua envasada

1 ceba picada

1 tronxo d’api tallat fi

1 pastanaga ratllada

4 dents d’all picats

1 fulla de llorer

½ culleradeta de sal

100 g d’ametlla molta

2 abocats madurs

3 a 4 cullerades de suc de llimona

Cerfoll per adornar

Preparació:

Posar l’aigua afegir l’api, la ceba, la pastanaga, l’all i el llorer en una cassola. Salar, porteu a ebullició i després baixar el foc i coure durant 30 min. Coleu la base i deixar les verdures i el líquid per separat. Treure el llorer. Posar les verdures i l’ametlla en un recipient per batre anar posant el líquid a mida que es passa per la batidora, deixar a la nevera fins que estar fred. Tallar els avocats, treure l’os i afegir a la salsa, posar més líquid si es necessari. Posar les cullerades de suc de llimona i servir en bols individuals amb una mica de cerfoll.

Crema de pomes i porro ( 4 persones):

Ingredients:

600 mL d’aigua envasada

4 porros

3 pomes

1 pot de llet evaporada IDEAL

2 porcions de potenciador de gust Maggi.

100 g de pernil ibèric.

Oli d’oliva

Sal

Pebre negra

Preparació:

Pelem tallem les pomes i tallar a rodanxes, tallar els porros en rodanxes i sofregir tot en una cassola amb oli durant 15 min aproximadament. Posar 600 mL d’aigua envasada amb el potenciador de gust y coure durant 20 min, afegir sal i pebre el gust, posar la llet evaporada i triturar. Deixar refredar a la nevera.

Fregir el pernil. Servir la sopa i les virutes de pernil a part.

Bé el mes que bé donarem idees per fer plats combinats però saludables, fins llavors

Share this:

1 comentari :

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes