Soffing 2.0 – La TV amb Internet


El Soffing 2.0 és un concepte inventat que no existeix a l’enciclopèdia ni volta per les revistes més avantguardistes; per tant és el moment d’inventar el significat de “Soffing 2.0” i cadascú pot dir la seva.

Aquest article és la segona i última part on es parla de la TV. Si vols consultar la primera: “Soffing 1.0 – Ens canviem la TV !!!


Alguns ingredients que penso que hauria de portar elSoffing 2.0:
- Possibilitat que tothom qui vulgui hi pugui aportar material. Cadenes públiques o privades. I també estudiants que facin un curt o amics que vulguin fer un programa setmanal del que sigui. Cadascú navegaria lliurement i et podries subscriure als teus programes preferits (estil com funciona un Podcast).
- TV a la carta. S’ha de poder triar què volem veure i quan ho volem veure. S’ha acabat la dictadura de veure el que ens vulguin posar... ara ja tenim Internet.
- Opinions, votacions i recomanacions. Possibilitat de veure el que veuen o recomanen la gent que nosaltres vulguem. És a dir, si nosaltres marquem una pel·lícula o programa que ens ha agradat molt els nostres “amics” veuen que l’hem marcat. Fins i tot ha d’existir la possibilitat d’enviar un missatge a algú en concret que li recomanes un programa.
- Ja que tenim Internet doncs també servirà per fer tot el que fem per Internet: veure el correu, el chat, el Facebook, comprar un vol per anar de vacances, etc.
- i clar també portarà una mica de pirating... per poder veure les últimes estrenes en DVD.
Tot funciona gràcies al Streaming. Aquesta paraula tant estranya significa que podem visualitzar un vídeo al moment amb un clic (online) i per tant no cal esperar a que es descarregui tot el vídeo al nostre ordenador per veure’l.
Algunes de les webs on es pot començar a disfrutar del Streaming:
Youtube. La més coneguda comunitat de vídeos.
- TV3 a la carta. Els de TV3 sempre han estat a la última i tenen milers de programes que es poden veure a la carta i gratis. És de les webs que més utilitzo i que més bé funcionen (Polònia, 30 minuts, En clau de vi, etc.). A més fa poc que han obert un espai amb més qualitat anomenat “alta definició” (HD).

- TVE a la carta - http://www.rtve.es/alacarta

- Pelis, series i últimes estrenes:
La manera d’utilitzar el Soffing 2.0 pot ser mitjançant un reproductor multimèdia avançat (Apple TV, Blu:Brain, etc.) o connectar l’ordenador directament a la TV.
Jo la veritat és que no tinc cap sistema muntat i el que faig és que ho miro directament al portàtil, o bé per Streaming directament a Internet o el que tinc descarregat o deixat ;-). La TV convencional cada vegada l’utilitzo menys !.
Articles recomanats del mes:
No sé que serà per tu el Soffing 2.0 però el més important és tenir la llibertat de veure el que vulguem i ser amos del nostre temps.

Mr. Llaminadures



La conocen los que la perdieron
los que la vieron de cerca, irse muy lejos
y los que la volvieron a encontrar
la conocen los presos,
la libertad
Andrés Calamaro

Share this:

2 comentaris :

  1. Només falta integrar-ho tot i fer-ho fàcil. No volem més cables ni més aparells. Volem triar, què, on i quan, però no més aparells ni més cables, ni més bluetooth ni wireless ni firewire ni BlueRay.
    Integrat senzill i que funcioni !!
    Felicitats per la secció ! Sóc fan teu !

    Armando

    ResponElimina
  2. Perquè no un spotify amb pelis també ?

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes