iPad, Tauletes i #MWC. La mida si que importa!

Aquests dies entre vagues i manifestacions s’ha celebrat a Barcelona el congrés mundial de mòbils, el MWC (Mobile World Congress) o com em deia l’altre dia l’Armando Rampas el "Mobile Water Center".

Des de l’espai de les Llaminadures electròniques no podíem deixar de comentar i criticar algunes de les novetats, especialment dels tablets o altrament dit tauletes. Si encara no teniu una tauleta i llegiu aquesta secció sapigueu que aquest any molt probablement caureu a la temptació ;-)


Abans de començar i em digueu fanboy he de dir que tinc un mòbil amb Android des de fa uns 2 anys i un iPad des de fa més d’un any, així que puc parlar dels dos sistemes operatius que van a les Tauletes que actualment són més interessants.

El concepte tauleta és un canvi gran, fins que no la tens no te n’adones del que ara anomenen era “Post PC”. Jo calculo que el temps dedicat a casa és de 85 % tauleta - 15 % ordenador. Quant no ho tens no et pots imaginar del canvi de concepte, no és que tardi 10 o 20 segons és que és instantani (sempre està engegat). També està el tema tàctil i la limitació de funcions que fa que et centris a altres coses diferents a les d’un PC.

Seria similar a escoltar música, un PC no té cap problema en reproduir mp3 però a vegades no és l’aparell idoni per fer aquesta tasca. Doncs passa el mateix amb una tauleta, segurament no fa res que no puguis fer amb l’ordenador però algunes coses són més còmodes fer-ho amb una tauleta al sofà o al llit que assegut davant al PC.





Novetats Mobile World Congress (WMC)


  • Tauletes submergibles en aigua que segueixen funcionant:




EL CONCEPTE


De models no vull parlar molt perquè és un “lio maravillao” i canvien molt ràpid i n’hi ha molts i no sé quan arribaran al mercat o si finalment arribaran ja que a vegades només són idees. 

Si que s’ha de tenir clar que volem (el concepte) i la recomanació de Mr.Llaminadures és que si us fa gràcia una tauleta us compreu un iPad o una tauleta amb Android, la resta d’opcions les descartaria. 


A continuació 4 conceptes sobre les tauletes:



1 - iPad: a gaudir !

Si parlem per comoditat la veritat és que la mida del iPad (10’) és ideal. És la mida més còmode per llegir coses de la web, PDFs, vídeos, còmics, jugar, etc i també és l’aparell que té les aplicacions més ben fetes... però... Si hi ha un gran PERÒ. És la mida ideal si estàs a casa, que és com jo l’utilitzo, o si el vols portar un dia per ensenyar les fotos d’un viatge però ja no tinc tant clar que sigui l’aparell ideal per portar sempre a sobre.

El millor del iPad: el millor tàctil, el sistema més veterà, la garantia Apple i sobretot les aplicacions.

El pitjor del iPad: si l’has de mantenir agafat molta estona en una mà l’iPad es pesat, la pantalla reflexa molt i la distribució d’icones m’avorreix. Potser l’últim punt ho canviaran en la nova versió d’iPad 3 però la resta ho veig difícil.


Si voleu algo de mida i qualitat d’un iPad però més barat penseu que de lluny és el millor aparell i no hi ha alternativa. L’iPad val el que costa. Crec que no tothom estarà d’acord però em podeu criticar.


Més sobre a: iPad: Internet ara es toca amb els dits

Samsung Galaxy Tab (7') i iPad (10')




2 - Android: Tauleta per portar sempre a sobre

Per sort hi ha l’Androide verd de Google que fa una mica d’ombra al iPad. Pel tema mòbils Android és una alternativa molt recomanable ja que hi ha molts models i sobretot per la diferència de preu entre un Android i un iPhone.

La cosa no està tant clara en les tauletes. M’agradaria recomanar un Android però la veritat es que encara li falta rodatge, falten aplicacions i si mirem una tauleta Android amb les prestacions d’un iPad ja val com un iPad o més, així que a igual preu no hi ha color, compra’t un iPad.

Però hi ha un segment que està naixent molt interessant, són els dels mòbils grans o tauletes petites. Per exemple, penso amb la moltíssima gent que està molta estona al tren cada dia o persones que volen un aparell d’aquests per portar sempre a sobre. Doncs un iPad no crec que el recomanés, el trobo massa gran, pesa i la pantalla reflexa molt. En aquest cas de voler un aparell per portar sempre a sobre no sé que dir, o un tablet de 5' - 8' o un mòbil gran es ideal. Per exemple el Galaxy note té 5,3 polzades.

El millor d’una tauleta Android: L’escriptori i distribució d’icones m’agrada més, si ets un fan de Gmail la sincronització del correu i contactes és molt bona, el navegador GPS gratis, molta diversitat de models.

El pitjor d’una tauleta Android: Les aplicacions per tauletes estan tant verdes com el robot (això pot canviar però ara mateix és així). Les personalitzacions que fan el fabricants, actualització del sistema i garantia dels aparells.

Ull amb tauletes de baix cost que estan sortint amb Android de mala qualitat. A més, és important que tingui la versió 4 del sistema operatiu (Ice Cream Sandwich).



3 - Tauleta tot terreny. Mala opció

Pels que volen un tot terreny que serveixi de tauleta i de portàtil doncs comencem malament. No puc recomanar, ho sento però no ho veig, per mi una tauleta és una tauleta i no substitueix un portàtil si el que volem és treballar (si que ho fa si el que volem es mobilitat i poca chicha). En aquest segment hi ha coses horroroses al mercat com el Asus Transformer que és el típic que ho fa tot però no serveix per res. Ja veieu que aquesta opció no m’apassiona, es que m’encanta el concepte tauleta!



4 - Tauleta per llegir llibres o ebook ?


Llegir en una tauleta o iPad és còmode però no és la millor opció si ens agrada devorar llibres. Les raons són varies: el ebook té una pantalla tipus paper (no retroil·luminada), pesa molt menys (iPad=600gr; Kindle=170gr) i un ebook només es pot llegir; fet que produeix que et centris més. En una tauleta és més senzill que la temptació t’envaeixi i acabis fent de tot menys llegir.


Vam fer un especial no fa gaire sobre el Llibre electrònic (ebook)





El premi d’aquest any al WWC a la millor tauleta del 2011 ha estat pel iPad 2 (resta de premis). Tot i que Apple no va estar present físicament al congrés se'n va parlar molt i per acabar-ho de rematar en plena presentació de Google (notícia) van enviar la invitació on anunciaven que el dia 7 de març es presenta el nou iPad 3. 

Quins nervis... Es podrà seguir en directe per exemple a mossegalapoma dimecres a partir de les 7pm (hora catalana). 

ACTUALITZACIÓ

Després de presentar el iPad 3 (o el "nou iPad") per mi Apple segueix sent el rei a molta distància dels altres en el camp de les tauletes. La millor tauleta, el millor tàctil, la millor resolució, les millors aplicacions i mantenint el preu. Només deix espai per ara gent que necessiti altres mides o coses especials, perquè la mida si que importa!.

Salut i CriTeri


Mr.Llaminadures @



 “Los gobiernos intentarán tomar el control de la red, pero fracasarán. La apertura de internet es uno de los mayores logros de nuestro tiempo y si renunciamos a ella, nos arrepentiremos”


Eric Schmidt, president executiu de Google en el WMC (28 - 02 - 2012)


Share this:

3 comentaris :

  1. Us passo un article molt relacionat amb aquest i que he trobat molt interessant:

    El concepto de tableta electrónica, El éxito del iPad

    ResponElimina
  2. Trobo molt interessant la teva opinió però no estic d'acord amb les tauletes tot terreny. En el futur el procés i les aplicacions no hi seran al portàtil, netbook o el aparell amb el que vulguis treballar, tot estarà a la cloud menys el dispositiu per connectar-te.
    El ASUS Padfone ho trobo un mòbil molt interessant, 4" de telèfon que quan es queda curt el podem ampliar amb la Tablet que te com a accessori. A més, si haig de treballar un document o un email molt llarg tinc la opció de endollar-li el teclat.
    Un aparell que soluciona totes les teves necessitats quan tot sigui a la cloud. EL problema més gran serà el preu, estic seguríssim que tot el pack no baixarà dels 700 euros i llavors si que pots trobar mes dificultats per vendre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pot ser que a priori sembli bona opció el tot terreny. Però jo trobo que son conceptes diferents. Un tablet és per llegir i consumir continguts i poca cosa més que no es pugui fer amb un telèfon però de manera més còmoda. Si es necessita un ordenador millor un portàtil.

      Es com si em diguessis que prefereixes un lector de llibres que reprodueixi mp3 i que tingui 3G. Doncs jo crec que no cal i de fet millor que no estigui. A vegades és difícil prescindir d'opcions però a vegades és millor.

      Em remeto a una frase que ja vaig utilitzar el dia:
      http://revistacriteri.blogspot.com.es/2009/06/mobils-3g-ordenadors-de-butxaca.html

      Componer no es difícil, lo complicado es dejar caer bajo la mesa las notas superfluas.

      Johannes Brahms

      Elimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes