El nou Google Fotos: 10 raons per penjar totes les teves fotos al núvol

Les fotos del mòbil, les fotos que ens envien per WhatsApp, fotos d'amics que ens envien per correu, fotos fetes amb la càmera,.... avui en dia tenim moltes fotos però desordenades i en perill de perdre-ho tot, no imprimim i els ordinadors es queden obsolets i s’espatllen, no sé què ensenyarem als nostres néts!!!.

El nou Google Fotos permet guardar totes les teves fotos ordenades de manera gratuïta a bona qualitat, té un cercador potentíssim i et permet compartir només les fotos que tu decideixis.

1 - Nova web

Ara Google Fotos ja no depèn de Google + i això és una gran notícia perquè tot queda més clar i es guanya en rapidesa. M’ha agradat molt que la web sigui idèntica a l’aplicació mòbil i es pot fer exactament el mateix: veure, editar fotos, crear àlbums, pujar fotos, compartir, cercar, etc.


Cal destacar que penjar fotos és molt senzill. Es pot utilitzar el botó del núvol o directament arrossegar les fotos de l’explorador de fitxers a la web de Google Fotos

2 - Nova aplicació mòbil

L’aplicació mòbil és totalment nova. Abans la tenia però no la utilitzava i ara en sóc fan. Si tens un telèfon Android, la pots instal·lar o actualitzar des del Google Play. I si tens un iPhone des de l'Apple Store.

De la nova aplicació m'agrada molt la manera de navegar en el temps, amb un clic de zoom passes de la vista de la foto, a la vista per setmanes, mes, any... També m'agrada la selecció de fotos, molt original i pràctica. 


3 - Totes les fotos gratis

Fa temps que penso que hauria de tenir una còpia extra de les fotos al núvol. Actualment les guardo en l’ordinador i en un altre disc dur. Però, i si s’espatlla ? i si entra algú i s’emporta tots els records?

Google ha apostat molt fort en el tema fotos i m’ha convençut. Hi ha un servei de pagament, que crec que no val la pena, ja que en el servei gratuït es poden pujar fotos fins a 16 MP i vídeos fins a 1080p, i realment això és molta qualitat. Té una mica de truc perquè les fotos es comprimeixen, però, per tenir una còpia és més que acceptable. Jo he fet alguna prova sense trobar gaires diferències. Si voleu saber més sobre la compressió que fa Google de les fotos podeu mirar aquest enllaç.

Quan configureu heu de seleccionar "Qualitat alta  (emmagatzematge gratuït il·limitat). 


4 - La cerca impressiona

La cerca sobre les nostres fotos és increïble, potser espanta i tot! Si tens fotos fes la prova, només clicant la icona de cerca ja veus que et classifica diferents llocs i temes. Però el més increïble és que facis la prova de cercar simplement posant la paraula "platja", "bicicleta", "vermell", "gos",... ja veus, pots cercar en català i tot!

La cerca de persones aquí encara no ha arribat però suposo que arribarà pròximament.


5 - Google fotos i inici

Ja sabeu que ens encanta Google. Hem posat una G de Google a la icona de cercar per imatges perquè tingueu Google Fotos més accessible.


6 - Com estalviar espai en el teu mòbil

Si fas moltes fotos i vídeos segur que ràpid et quedes sense espai. L'aplicació de Google fotos permet sincronitzar les fotos automàticament amb el núvol, així quan necessites espai simplement pots esborrar les fotos i vídeos del mòbil però encara les tens al núvol.

Per eliminar les fotos o vídeos del mòbil hem d'anar a l'opció de menú anomenada "suprimeix la copia del dispositiu" que borra la copia del dispositiu però no la de Google Fotos i per tant ho seguirem tenint a Google Fotos.

Jo la sincronització la faig només amb Wiffi i quan el mòbil està carregant. Si no el vostre 3G o la bateria se'n ressentirà. Això es pot configurar des de les opcions de l'aplicació de mòbil (veure imatge del punt següent).

Jo a part de la còpia de Google fotos també faig còpia alternativa amb Dropbox ;-)



7 - Un truc per no tenir fotos inútils del WhatsApp

Podeu sincronitzar totes les fotos del WhatsApp, les captures de pantalla, les fotos que descarregueu,... però després tindreu un munt de fotos que haureu de triar. Jo personalment només sincronitzo les fotos fetes amb el mòbil, la resta de carpetes les tinc desactivades. Les carpetes que se sincronitzen automàticament es poden triar des de la configuració de l'aplicació de Google Fotos:



Pel WhatsApp la majoria de fotos són ximpleries, però si us envien una foto que voleu guardar des del mateix WhatsApp només cal compartir la imatge i pujar-la directament a Google Fotos, així de fàcil.


8 - Comparteix només les fotos que tu decideixis

Que seria de les fotos si no les comparteixes! les del mòbil les solem compartir per WhatsApp tot i que perd molta resolució; però i les de la càmera que són més bones i tenen més resolució, sovint cauen en l'oblit.

Jo els últims anys he anat experimentant diverses maneres de compartir o enviar les fotos a amics i familiars. Una opció es reduir la resolució de les fotos i enviant-les per correu electrònic, o enviar-les per picassa, per dropbox, wetransfer, etc. la veritat és que he anat canviant d'estratègia perquè res em convencia. 

Ara el més fàcil es arrossegar les fotos a Google Fotos, penjar-les, crear un àlbum i compartir l'àlbum amb un simple enllaç. 

Per defecte les fotos son privades i només són publiques les que tu comparteixis mitjançant un enllaç que es pot enviar a les persones que tu decideixes. També m'ha agradat molt que puguis compartir una sèrie de fotos sense haver de crear un àlbum; simplement selecciones les fotos des de la web o del mòbil i envies el link de compartir (veure imatge del punt 2).

Compartir les fotos amb Google + era horrorós i ara amb Google Fotos és fantàstic. La web que s'obre amb el link és molt neta i funciona molt bé tant des d'un ordinador com des d'un mòbil. A més, les fotos les pots penjar a bona resolució (si vols) i no t'has de preocupar per l'espai que ocupen perquè si fa falta Google ja les comprimeix i sempre es veuen molt bé. Tot això gratis i fins i tot es poden penjar els vídeos.


9 - Ja tinc fotos a Google Fotos

Potser entres a Google Fotos i t'adones que ja tens fotos. Pensa que si alguna vegada havies penjat o compartit Fotos amb Picassa web o tens Fotos a Google Drive automàticament estan a Google Fotos. Així que potser ja tens una part de les fotos ordenades i sempre disponibles.

10 - Edita les fotos, fes colages, animacions o vídeos

L'aplicació de Google fotos per mòbil incorpora un petit editor d'imatges senzill i ràpid (potser una mica massa bàsic) i un editor de vídeo que permet retallar els vídeos.

A part també podem seleccionar fotos i amb el botó + podem crear:

  • àlbum o afegir les fotos a un àlbum existent (una foto pot estar en un o més àlbums o en cap).
  • pel·lícula. és una passada el senzill que és seleccionar unes fotos i fer una pel·lícula amb el mòbil, posant fins i tot la música. Si necessiteu una cançó i no la teniu en aquest moment us la podeu baixar del Youtube. Si no sabeu com es fa us recomano que mireu aquest vídeo
  • història. no m'agrada i no entenc gaire el sentit, si algú li ha trobat la gràcia en crear una història que m'ho digui
  • animació. A partir d'unes fotos podem crear una animació amb gif, molt divertit.
  • collage. M'encanten els collages per posar més d'una foto d'un moment en una mateixa composició.


Ja només queda fer un tomb per Google Fotos

Com ho veus?, utilitzaràs Google Fotos? que et fa més por: perdre les fotos o que Google les tingui? 

ja em direu, jo per ara penjo les fotos noves a Google Fotos però les històriques encara no m'he decidit a penjar-les

Mr.Llaminadures
Més articles llaminers aquí


Share this:

3 comentaris :

  1. Per entendre com funciona la cerca de Google Fotos ideal aquest Vídeo TED

    ResponElimina
  2. http://aplicacionesandroid.es/google-fotos-1-2-se-actualiza-descubre-novedades/

    ResponElimina
  3. jo tinc penjades les fotos a google i vull fer u n llibre en paper con ho faig ?

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes