Escurats com els plats? Sempre ens quedaran les idees...

Ja ho deia l’editorial del darrer número del CriTeri, “No tindrem un duro…” Potser no, però tenim quelcom de millor, idees. Menys mal que tenim idees en la societat de l’abundància en la qual ens sobra de tot.
Bé, amb tot el que hem aprés hem de buscar alternatives a l’escassetat d’euros que pot haver a la nostra cartera, des de fomentar el compartir en comunitat certs aparells que no utilitzem gaire com els trepans, intentar reparar els electrodomèstics que s’han espatllat (queda pendent fer de Macgyver amb l’aspiradora de casa), aprendre a cosir per fer-nos els “dobladillus” dels pantalons, segur que això a la secció “Fes-t’ho tu” ja ho han tractat. Senzillament crec que l’escassetat d’euros a la cartera està inversament correlacionada amb la quantitat d’idees que flueixen pel nostre cervell i les ganes de fer coses creatives que tinguem.


Ara que sembla ser que arriba l’estiu (o no), us proposo una sèrie d’activitats que es poden fer a l’aire lliure com anar a mercats d’intercanvi. Què us sembla la idea? Allí podreu fer servir el mitjà més antic d’intercanvi on no us faran falta diners: el BESCANVI o TROC. Per tal de dur a terme un bescanvi necessiteu quelcom material o immaterial que pugueu intercanviar i algú amb qui intercanviar-lo per una altra cosa que us motivi. És a dir, que en aquest tipus d’esdeveniment haureu a més de fer anar les vostres habilitats socials, fantàstic doncs! El bescanvi és pot fer entre dos o implicant més gent, però el que compta és que el balanç de l’intercanvi és sempre zero entre tots els implicats.

  Font: http://mercats-intercanvi.blogspot.com.es/

A més, de mercats d’intercanvi hi ha un munt repartits per tota la geografia…com la Fira de l’intercanvi de Mieres que es celebra des de 1986 i on podreu tastar la "Sopa de Pedres", que es fa amb les aportacions voluntàries de tothom i que es reparteix gratuïtament entre el públic present. Però per si de cas no acaba d’arribar l’estiu i contínua plovent a bots i barrals i fent un fred de cal deu, també hi ha xarxes online en les quals podreu cercar algú amb qui intercanviar aquell bé que ja no us és útil a vosaltres però que a un altra persona li pot fer molt de servei i a l’inrevés. O podeu intercanviar coneixement, sabeu anglès o cosir? Segur que trobareu algú disposat a que li doneu classes i potser aquesta persona us pot fer un massatge, per exemple.



I per acabar, què seria de l’estiu sense un bon llibre per a llegir-lo d’una tacada en aquelles típiques tardes xafogoses estivals. Bé, doncs ahí va una altra iniciativa responsable per a fer fluir la literatura que segur que és una bona manera de fer augmentar les bones idees. És tracta del BookCrossing qué té com a lema les "3 eRRes" (Read,  Register, Release; that is to say Llegeix, Registra, Allibera) i també que els llibres compartits són llibres més feliços. El que es pretén és que el món sigui una biblioteca global mitjançant l’alliberament de llibres per part dels membres d’aquest moviment. Cada llibre compartit té un diari d’abord on els lectors expressen la seva opinió vers ell.



També es pot anar de caça per intentar trobar un llibre en concret que ha estat alliberat si qui l’ha alliberat ha escrit una nota d’alliberació, un altre cop fascinant! Vegeu l’exemple d’arbre BookCrossing a Lleida, trobareu més senyes d’on és aquí.
            

Per cert, ara que intento ser més prosumidora o prosumer (algú que és a l’hora productor i consumidor) tinc menys temps per escriure, així que us deixo uns quants enllaços per a que surfegeu per la web, segur que us ve molt de gust amb aquesta caloreta i és de bades!!!

La Palput de la Plana

Surfeig online de bades:
- Llegiu aquest article d’algú que va tenir una mica més de temps que jo per fer els deures: Mercados de intercambio en auge a “Portal de economía solidaria
- Per a consultar el Calendari dels propers mercats d’intercanvi: http://mercats-intercanvi.blogspot.com.es/
- "Intercanvis.net" dóna suport web a xarxes d'intercanvi de bens, serveis i coneixements, amb programari lliure.

- Moneda social PUMA: Cuánto arte que hay en Sevilla y en especial en la Plaza del Pumarejo!!!

Share this:

2 comentaris :

  1. M'encanta la frase que has posat:
    l’escassetat d’euros a la cartera està inversament correlacionada amb la quantitat d’idees que flueixen pel nostre cervell

    Sempre ho he pensat i ara és necessari perque si nomes podem fer coses quan tenim diners ens podem morir d'aboriment.

    Molt bones idees

    ResponElimina
  2. Magnífic! Clar que sí!
    A més, aquesta entrada és perfecta just aquest mes! El dissabte dia 15 de juny és el 3r mercat d'intercanvi a Solsona! http://www.facebook.com/events/578588342175255/
    Quin millor lloc per començar a intercanviar coses, utilitats i idees que al costat de casa?

    Merci!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes