INTELLIPOKER


Degut a les festes nadalenques he cregut convenient deixar de banda, momentàniament, la teoria del pòquer per ajudar-vos a fer els primers passos en aquest joc sense haver d’apostar els vostres diners.


Tal i com us vaig anunciar durant les primeres entregues, totes les webs que es dediquen al pòquer online, ofereixen als seus clients la possibilitat de jugar amb diner fictici per tal que puguin practicar.

Això està molt bé, sobretot per veure si el pòquer us agrada i si hi voleu invertir més temps (de moment, no invertirem diners, o almenys això intentarem)


Però un dels problemes de jugar amb diner fictici és que la gent no es pren seriosament les partides i les mans, ja que guanyar o perdre no té cap mena d’interès, a no ser pel propi orgull personal. Així, en les partides de diner fictici la gent és molt loose i maniac, i aposten amb qualsevol cosa per passar l’estona. Això fa que, jugant mitjanament bé i sense tenir en compte les dosis de mala sort que de tant en tant tenim, jugant amb diner fictici sembla que guanyar diners (en aquest cas fitxes falses) és molt fàcil. En poques setmanes pots multiplicar fàcilment els 1000$ ficticis que et donen a l’entrar a la web per 40 o 50, obtenint 40.000$ o 50.000$ ficticis. I d’aquí a pensar que si haguéssim posat 10$ reals ja en tindríem 500$, va un pas.


Però la realitat és molt més dura, i en el moment en que poses diners de veritat sobre la taula tot es complica més : inexplicablement la gent té més bones mans que el passerell que hem pelat amb diners ficticis. Com és possible ?? Doncs perquè la gent és més bona i juga millor perquè s’està jugant diners de veritat. El problema de venir com a triomfador del diner fictici és que penses que perds per mala sort i segueixes jugant malament, perquè ho fas de manera inconscient tal i com passava amb diner fictici. I sense adonar-te, en un parell de dies perds els 10$ d’inici que amb tanta il·lusió havies posat.

Llavors poden passar dues coses : que pensis que el pòquer no està fet per tu i no ingressis més diners (amb el qual estalvies, però no tens la possibilitat de guanyar en el futur), o que et piquis i segueixis ingressant (amb el que tornaràs a perdre cada cop com no aprenguis a jugar bé)


En les anteriors edicions us he estat explicant les principals idees i estratègies per a iniciar-se en el món del pòquer. Ara només falta poder practicar sense perdre diners i amb possibilitat de guanyar-ne. Com ??


Doncs aquest mes us presento una web anomenada Intellipoker (www.intellipoker.com). Intellipoker va néixer com una pàgina web alemanya amb la idea de fer d’escola de pòquer per a les persones registrades.

Al cap d’uns anys de funcionament, van establir un conveni de col·laboració amb la principal pàgina de pòquer online del món, Pokerstars (www.pokerstars.com). Pokerstars (i gairebé totes les webs de pòquer online, com Full Tilt Poker, Bodog, Unibet, Caradepoker, entre moltes d’altres) funciona de manera que es pot jugar amb diner fictici (com he explicat abans), amb diner real i també amb el que s’anomenen Punts de Jugador Freqüent (coneguts amb les sigles FPP, de l’anglès Frequent Poker Player). Aquests FPP no són res més que punts que vas acumulant a mida que vas apostant diners reals. Les webs de pòquer online guanyen els seus diners en base a les comissions que tots posem quan juguem una mà. És a dir, l’avantatge és que nosaltres mai juguem contra una màquina programada per guanyar-nos (com si fos una banca de Casino), sinó que juguem contra altres persones que han de prendre les seves decisions i que per tant, com nosaltres, poden equivocar-se i fer que ens quedem els seus diners. A canvi d’això, de cada aposta que fem, l’empresa (la web) es queda una comissió per tal de mantenir el funcionament de la web, millorar la seguretat, vigilar que no hi hagi trampes i pagar els seus treballadors.

Per cada certs diners de comissió que es generen per jugada, et premien amb FPP. Aquests FPP serveixen després per a jugar en torneigs l’entrada dels quals és en FPP i els premis són en diners reals o en forma d’entrades per altres torneigs més cars. Per exemple, per 111 FPP podríeu participar en una sèrie de torneigs que us podrien fer guanyar un pack que inclou l’entrada a un torneig de l’European Poker Tour (EPT), l’estança a l’hotel i 1000€ en metàl·lic per despeses, tot valorat entre els 8000€ i els 12.000€ depenent del torneig. Per tant els FPP poden ser molt importants si no volem invertir massa diners propis, però guanyar-ne d’aliens. Es pot aconseguir el mateix pack guanyant torneigs de 2.22€ de Buy-in, assequible per gairebé tothom, però amb FPP encara és més barat.

O bé, per 10FPP es fan torneigs en els que es poden guanyar més de 60$ reals, o per 8 FPP classificar-se per un torneig amb 1 milió de $ reals en premis a repartir (uns 200.000$ pel primer classificat).


Intellipoker ha tret la seva versió en espanyol i manté la col·laboració amb Pokerstars. Aquesta web dóna als seus usuaris IPP (Intelli Poker Points) que es poden transformar directament en FPP de Pokerstars. Ara mateix, hi ha una promoció per a usuaris no registrats a Pokerstars. Si us registreu a Pokerstars (sense necessitat de posar un duro), seguint les instruccions que trobareu a http://www.intellipoker.com/articles/?id=656 , us regalen 500 IPP pel registre. Aquests 500 IPP els podreu transformar des del vostre perfil d’Intellipoker a 500 FPP que podreu utilitzar per intentar guanyar torneigs i diners reals a Pokerstars.


A més, Intellipoker té un Fòrum on els usuaris expressen opinions i fan preguntes. Si es fan una sèrie d’entrades al mes, et regalen 50 IPP més que també podreu utilitzar a Pokerstars.


I no acaba aquí la cosa. Intellipoker també organitza partides exclusives per als seus usuaris, gratuïtes, on els premis són en diners reals que es poden utilitzar a Pokerstars.


I finalment, com he dit anteriorment, Intellipoker va néixer amb la vocació de ser una escola de pòquer. Amb aquest objectiu, hi ha una sèrie de vídeos i articles per a aprendre a jugar correctament al pòquer. Si veieu i estudieu aquests vídeos i articles, us podreu presentar a un examen, que si s’aprova ofereix premis en diners reals per utilitzar a Pokerstars.

Hi ha un primer examen, molt i molt bàsic, que ofereix 5$ a qui l’aprovi. Els exàmens es poden repetir totes les vegades que faci falta fins que s’aprovin, però un cop aprovats ja no es poden tornar a repetir (o sigui, es poden cobrar els 5$ només un cop). Amb el que hem anat explicant durant els darrers mesos en aquesta secció, hauria de ser suficient per aprovar sobrats el primer examen.


Hi ha un segon examen, força més complicat, en que ensenyen altres estratègies (bona part d’elles vistes aquí), però també exemples de com pensar a l’hora de decidir si jugar o no una mà, condicionats per les outs, les Pot Odds, els moviments dels rivals, C-Bet, ...

La matèria que entra a l’examen és molt important per a començar a jugar un bon pòquer, que ens pot donar guanys (almenys no pèrdues) i per tant, val la pena d’estudiar-la per a aprendre els fonaments bàsics del joc.

Els premis també són molt millors, regalant entre 30$ i 100$ reals depenent del percentatge de preguntes encertades, tal i com podeu veure a http://www.intellipoker.com/articles/?id=1129


Si esteu pensant en provar de jugar al pòquer online, us aconsello que ho feu d’aquesta manera, ja que podreu jugar amb diners reals (i per tant, amb la possibilitat de guanyar-ne) sense apostar els vostres diners. En el cas d’aprovar el segon examen, us obligaran a fer un ingrés d’un mínim de 10$ si voleu cobrar el premi. Però us ben asseguro que tot és del més segur i correcte, per experiència pròpia.


Fins la propera

Mr. Holdem

Share this:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes