LA HIDRATACIÓ

Després de parlar durant diferents mesos sobre la nutrició aquest mes parlarem d’un tema que ha estat molt oblidat durant anys i es la hidratació. Tots sabem que podem estar dies sense menjar però sense beure amb dificultat resistirem més de cinc dies.


Els informes recents sobre la població espanyola indiquen que la meitat no està ben hidratada i que les 2/3 parts de la gent gran s’hidrata de manera insuficient.


El cos humà no te capacitat de retenir al líquid i per poder estar ben hidratats hem de consumir la mateixa quantitat de líquid que perdem. S’estima que al dia perdem de l’ordre de 2 a 3 litres en funció de l’edat ,estat ,activitat i condicions climàtiques a les que estem exposades, per tant hem de recuperar aquesta quantitat amb els líquids que ingerim ja sigui aigua, sucs, infussions o bél’aigua que contenen.


A nivell de guia durant el recent acabat 2008 la SENC ( Societat Española de Nutrición Comunitaria) ha publicat la Piramide de la Hidratació que a continuació trobareu




En termes generals amb vuit gots d’aigua envasada al dia és suficient. Podem definir una pauta per pendre’ls i d’aquesta forma us pot ser més fàcil arriba a la ingesta diaria recomenada.


1 got al mati al llevar-se

1 got a mig mati

2 gots amb el dinar

1 got a mitja tarda

2 gots amb el sopar

1 got abans d’anar a dormir.


Fins aqui el primer article del 2009. Ara comentaré breument la recepta, aquest mes tenim pràcticament un plat complert amb el lluç farcit de gambes amb verdures, nomes cladria per assegurar la racció de verdura una amanida amb formatge blanc i uns quants fruits secs que ens aporten molts minerals.



Share this:

1 comentari :

  1. M'agrada molt. Concís, interessant, directe i fàcil. Felicitats !

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes