iPad: Internet ara es toca amb els dits



Potser Apple ha creat l'iPad simplement per poder riure una estona de l'intent fallit durant 15 anys de Microchoft de fer un Tablet. 
Potser amb l’iPhone no en va tenir prou en revolucionar i marcar el camí del que la gent volia en un telèfon.

O simplement potser Apple i el seu guru Steve Jobs des dels seus inicis volia fer un aparell així. Si veus l’evolució dels seus ordenadors fixes (iMac) o portàtils (macbook) any rere any han estat més petits i més fàcils d'utilitzar. Ara tocava un aparell que fos simplement una pantalla màgica que es pogués tocar Internet amb els dits.

El iPad ha arribat, tots tindrem un iPad o un aparell similar que potser es dirà Tablet o Tauleta, si llegeixes llaminadures cada mes i encara no en tens un l'única pregunta és: "quan més pots esperar?"

A més aquest mes tenim col·laboracions de luxe com el dissenyador Francesc Farré que ens explica un mètode innovador d’organitzar les aplicacions i Armando Rampas que ens comenta l’experiència de comprar un iPad per als seus pares.


Perquè serveix un iPad ?
Mr. Llaminadures

Un amic em va dir que el iPad era una tonteria, que al final sempre es quedava curt i no pots fer el que fas amb un portàtil i que no tindrà èxit; que el iPhone (d’això si que en disfrutava el meu amic) si que és una passada i més pràctic perquè sempre el portes a sobre. Potser té raó l'amic però jo veig el futur completament al revés, jo veig el iPhone massa gran com a telèfon i massa petit per consumir Internet de manera còmoda. Jo el iPhone ara el veig com un iPad petitet que fa un munt de coses i molt bé però que té una pantalla massa petita per poder gaudir de llegir el diari o de veure un vídeo al youtube per exemple. Així que em puc equivocar evidentment però el iPhone (telèfon) s'ha menjat el iPod (música) en certa manera i el iPone potser a la llarga serà més petit perquè ja tindrem un iPad menys pesat i millorat.

El iPad fa algunes coses millor que cap aparell llaminer que he tingut mai a les mans, aprofito el meu ADSL de casa com mai!!!. Per exemple al matí pots llegir el diari mentre fas el cafè amb llet o mirar el Twitter per saber que s’està movent pel món indignat i veure algun petit video del youtube que algú a recomanat. A la tarda jugar una mica a golf amb SSG, Cut the Rope, Trial X o al Angry Birds, llegir un PDF d'algo de feina (que abans imprimia i ara el deixes al Dropbox i llegeixes amb l'iPad), busques alguna cosa per la web, algún correu, etc. I abans d'anar a dormir sempre llegeixo algun Bloc (MobileRSS sincronitzat amb Google Reader), he de confessar que estic enganxat als blocs... també a vegades llegeixo una mica amb iBooks.

El iPad seria poca cosa realment si no fos per les aplicacions i jocs existents que son realment increïbles; molts gratuïts o a un preu molt assequible. Al principi no pares d’instal·lar aplicacions perquè enganxa i sense adonar-te acabes tenint un munt de pantalles caòtiques plenes d'icones o carpetes. Però per solucionar-ho el dissenyador i visionari Francesc Farré ens explicarà un sistema visual i pràctic per tenir les aplicacions ordenades. Ell també és un llaminer i abans que arribes el primer iPad I al Fnac ell ja en tenia un, així que fa temps que en toca un i és una sort que ens expliqui casi en exclusiva el seu petit secret. 


Organitzar les aplicacions a l'iPad/iPhone
Francesc Farré 

Qui més qui menys agrupa les aplicacions en carpetes i té les més usades en la pantalla principal. El problema sorgeix quan tenim pantalles acumulades d'icones i carpetes sense un ordre i acabem havent de llegir els noms de les carpetes. El sistema que descric consisteix en afegir una icona per cada carpeta d'aplicacions, de manera que tinguem un accés visual per no haver de llegir abans d'obrir la carpeta. Sempre identificarem més ràpid una icona que una paraula.

L'iPad en horitzontal té apart del dock quatre possibles files d'icones. El sistema, doncs, consisteix a intercalar una filera d'icones amb una de carpetes, de manera que les icones de dalt ens diuen el grup de la carpeta de baix.

Per exemple: tinc l'icona de vídeo, doncs la carpeta de sota hi ha les aplicacions relacionades amb el vídeo: youtube, reproductors...) I així vas fent grups: fotos, llibres, notícies, dibuix... a dalt la icona principal o més identificativa i a sota la carpeta.

El mateix sistema utilitzo amb els jocs; que es van acumulant..:) la filera d'icones mostren la principal de cada gènere i la carpeta de sota la resta.

Aquest sistema només té una pega: quan tens l'iPad en vertical es desordena i es perd la referència. En el meu cas, però, a no ser per lectura (la línia de text és més curta i per tant més còmode de llegir) sempre l'utilitzo en horitzontal, potser més des de que ho tinc ordenat d'aquesta manera. A més en vertical no podem ordenar-ho així, ja que el número de files és imparell.

Afegeixo dos captures perquè veieu com queda un cop aplicat. La sensació és que ho tens tot més ordenat. A veure si us animeu a provar-ho i espero que us sigui d'utilitat.


Salutacions als lectors de Llaminadures Electròniques!

Francesc Farré (http://francescfarre.com/)


iPad2, per a totes les edats
Armando Rampas

Els meus pares tenien un antic Compaq de 8 anys d'antiguitat com a ordinador. L'internet que teníen era a través d'un modem. Vaig estar recapacitant per fer-los un regal per tal de que estiguessin una mica al dia i pugessin gaudir plenament d'internet. No cal esmentar la velocitat (36kb) a la que es connectaven. El primer que vam fer va ser revisar les ofertes d'internet i va resultar que pagan el mateix que pagaven amb la seva tarifa de "clients de tota la vida" els sortia l'internet gratis. En quant als aparells amb possibilitats eren:

OPCIÓ 1- Comprar un netbook (250€)
OPCIÓ 2- Comprar un iPad2 (514€ amb funda)

Al final vaig optar per l'opció de l'iPad. Aquest n'és el resultat i algunes de les frases que he pogut robar als meus pares:

"Una autèntica meravella"
"No en podem fer bona propaganda perquè tenim por que tu te l'emportis"
"El millor regal, després del meu fill (oh que bonic) que he tingut aquesta vida"
"Tot funciona ràpid, fàcil i senzill"
"El problema és que som dos i només tenim un iPad2"

Hauríeu de veure com, de cop, els meus pares utilitzen el Gmail, Vtok, les app dels diaris, dels bancs, Skype, informacions vàries per internet, llegir un llibre a l'iBook. L'app de TV3. Avui he començat a explicar-los, fins i tot, el funcionament del Dropbox. És difícil, però se'n surten. L'iPad sempre està aprop. A sobre la taula. A la tauleta de nit. Al despatxet. Sempre aprop. La perdedora, ha estat, sense cap dubte, la televisió.

Jo no els hi he fet cap compte d'apple. D'aquesta manera és impossible que els cobrin res, tampoc es poden instal·lar res, però a mida que ho van necessitant, jo els vaig instal·lant les app. Quan se sentin més segurs obrirem un compte. D'aquesta manera no tenen por "d'espatllar" res ni que els cobrin res que no vulguin.

Inclús aquest any se l'enduran de vacances!! (això que no té Sim ni connexió 3G).

Algun dels problemes que ells hi troben:

No es pot rectificar amb el ratolí (costa esborrar i corregir).
Falta la "ç" i a vegades, quan un no vol, el teclat desapareix.
La substitució de paraules els dificulta l'escriptura (una opció que ja els he desactivat).
Falta de temps per dedicar-hi
El xat de Gmail no està habilitat i ha d'anar a través de Vtok. Falta una integració de Gmail !!
Només pots instal·lar-te les app a través d'un compte que va lligat a la targeta i encara que sigui gratuït t'ho cobren i t'ho reemborsen els diners (un problema que he afegit jo mateix)

Per acabar, jo crec que la frase que ho explica tot és aquesta:

"Ha estat molt més difícil aconseguir posar l'ADSL i fer una portabilitat que aprendre a fer anar l`iPad2"
Pura alegria i felicitat!! Ja tenen un peu a la modernitat!
Ah! I hauríeu de veure la seva cara quan ensenyen l'iPad a la família. Pur orgull de ser moderns i de tenir un aparell tan fantàstic.




Quin iPad comprar?
Mr. Llaminadures

Ja sé que aquest mes l'article ha estat llarg però crec que ha valgut molt la pena. Per últim us dono la meva opinió, per si us decidiu, de quin iPad comprar (en serio que no tinc cap tipus de comissió). Doncs si em pregunteu jo ho tinc clar, per la relació qualitat/preu el millor és el que només té Wiffi i no cal molt espai perquè el consum és bàsicament Internet, així que 16 o 32 GB. Si estàs pensant amb un iPad 3G perquè vols utilitzar el iPad per treballar pensa que no és un portàtil i que potser et prens una decepció.

Després de tantes bondats del iPad no podíem despedir el mes sense veure un vídeo divertit on descobrireu el gran secret i perquè tot el món està obsessionat amb els productes de la poma.

Espero que us hagi agradat


Curiositat: Com a experiment he escrit l'Article amb l’aplicació Evernote del iPad



Frase del mes






"No hay nada más necesario que lo superfluo" 
La vida es bella

Share this:

4 comentaris :

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Vull compartir la meva pantalla principal del iPad seguint algunes de les recomanacions de francescfarre

    http://goo.gl/2pHpN

    Venga animeu-vos a publicar la vostra pantalla d'inici

    PD: Per fer una captura de pantalla amb l'iPad és molt fàcil. Mantens apretat el botó de cental (el Home) i fas un toque al botó d'encesa. S'ha de sentir un click i la foto es guarda on estan totes les fotos ;-)

    ResponElimina
  3. Bona feina llaminadures i F.Farré! Pero ara mateix comento des d'android... ;-) us felicito fills!

    ResponElimina
  4. Nosaltres n'estem molt contents de l'ipad !! Gràcies Llaminadures !

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes