El lluç del Capa


Ja hi tornem a ser! Perdoneu el retard!!!

Després de festes i d’haver menjat com animals (que ens coneixem...) farem un peixet amb verdures fàcil de fer i que passa molt i molt bé.

Com que amb el títol no us dono gaires pistes us explico que es tracta d’un lluç al forn farcit d’”ensaladilla” russa, gambes i maionesa. Ja sé que sona estrany però feu-me cas, està boníssim.


Som-hi. Primer de tot ens cal un lluç sencer, que el peixater us en tregui els dos lloms sencers.

Posem a bullir l’”ensaladilla” (d’aquesta congelada) amb una mica d’aigua i sal.

Mentre va bullint, en una altra paella fregim les gambes pelades amb una mica d’oli i un gra d’all picat.

Quan les gambes ja estiguin a punt, les posem en un morter i les aixafem, junt amb els alls. Hi barregeu la maionesa i en feu una pasteta ben homogènia. Ho reserveu.

Escorrem la verdura.

Ho preparem tot per anar al forn. Posem una meitat del lluç a la plata del forn, amb la pell cap a sota. Una mica de sal. A sobre hi escampem la verdura. A sobre d’aquesta, hi posem la maionesa amb les gambes. Finalment, a sobre de tot, l’altra meitat del lluç, fent un “entrepeix” d’”ensaladilla”.

I al forn, que ja teníeu calent i a tota potència. Depèn una mica de la mida del peix, però amb un quart o vint minuts n’hauríeu de tenir prou. (La prova és punxant el peix amb un escuradents i, si entra amb facilitat i surt net, ja està).


Fins al mes que ve. Bon profit!!!



xafi.rp@gmail.com

Share this:

1 comentari :

  1. Nen, quina idea més original !!!
    No se m'hagués acudit mai farcir un peix amb ensaladilla russa !!
    Ja ho provaré, ja !!!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes