PapiroCola

Ja és setembre!!! Arriben los “corticoles”, els sopars a casa els sogres, les fotos dels superviatges dels amics, la nevera buida (ja no tens un duro!), les dutxes escasses de sabó per perpetuar el moreno... aissssssh... Sort que tenim el CriTeri per poder-nos esvair de tot plegat ;p.
I com no, el Fes-t’ho tu, més econòmic que mai, ens arriba amb un super taller!!!!


Així doncs ens posem les piles i posem sobre la taula tot el material necessari.
Aquest taller és perfecte per reciclar qualsevol objecte de vidre que tinguem trencat (exemple; un porró). O per modificar l’únic plat que ens queda de la vaixella antiga. O perquè si!!!! De fet el taller el podríeu fer també amb cartró o plàstic, tot i que queda millor amb vidre. Com que treballem amb paper del WC els objectes de vidre que estiguin trencats podran perdre qualsevol dels perills i d’aquesta manera els podeu donar una altre utilitat. Nosaltres hem agafat una ampolla de llet fresca que no té tap (i per tant no té utilitat), però també es podria agafar una de vi o whisky (depenent dels gustos).

Bé, comencem per diluir la cola blanca en aigua. Una mica a ull, posant més aigua que cola. Llavors comenceu a tallar trossos de paper i els aneu posant un a un al damunt de l’ampolla amb l’ajut d’un pinzell. El que heu de fer és picar el paper sobre el vidre (com un ocellet) per tal que el paper s’adhereixi al vidre i que quedi arrugat. Aneu posant fins que tot el vidre quedi cobert. Si vosaltres heu triat un objecte trencat, aneu molt de compte quan cobriu les vores, i en aquest cas millor posar més d’una capa de paper.
Ara deixem eixugar el paper...aquest s’anirà posant dur. Quan ja estigui del tot sec hem de triar 2 colors. Amb el primer pintarem tot el recipient i ho tornarem a deixar que s’assequi. Ho hem de fer amb molta cura i poca pintura, ja que sinó es pot estovar el paper i trencar-se.

Llavors amb el segon color acabarem de donar els tocs artístics! Agafem un pinzell que sigui pla i amb molta cura anem pintant (amb la part plana i amb poca pintura) tot el paper que sobresurt, és a dir, les arrugues. Amb aquesta tècnica fem que destaqui tot el relleu que hem creat amb el paper.

I ja està!! Aquest és un dels resultats possibles, però en podeu fer molts de diferents... Com sempre imaginació al poder!!


Aquest és un altre exemple, on l’objecte és un bol de cuina pintat de negre i amb els tocs artístics de color daurat.


Bon CriTeri!!

Share this:

2 comentaris :

  1. Genial. Al proper fes-t'ho tu, ens has d'explicar com es fa la rosa que hi ha al gerro cola.

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes