Un any d'inici.info

Ja fa un any que el meu germà i jo vam començar l'aventura d'inici.info i us el vam presentar a la revista Criteri amb l'article "Google és lent, prova inici.info".

Amb un any hem fet moltes coses però encara queda tot per fer. Avui toca una mica de reflexió.

El pitjor

Vam començar molt forts i sense fer res vam rebre molt bones crítiques de Catalunya Ràdio, Vilaweb, la revista Esguard o el gran article d'Antaviana.

Però després va venir un gran silenci... també és veritat que no hem fet gaire per fer propaganda del projecte, sembla que aquest tema no ens va.

El millor

Cada dia trobo la pàgina més útil, la utilitzo molt i ja no podria passar sense ella. La trobo senzilla i molt més útil que la de Google. El que utilitzo més és la icona gran, Google Maps, imatges, vídeos, gmail, l'asterisc de Google Drive, Diccionari i Wikipedia.


Mirant les estadístiques de tot un any veiem com no ha augmentat el nombre de visites però tampoc ha disminuït. Pel que sabem la gent que s'ho posa ja no s'ho treu; això almenys és bon senyal tot i que hem de reconèixer que ens falta molt màrqueting.


El Karma d'Internet o Karma 2.0

Aquest concepte m'encanta! Perquè ens hem acostumat a agafar de tot d'Internet (recursos, informació, fotos, vídeos, ....) però: que aportem nosaltres a Internet?, som només espectadors?

Per mantenir un bon Karma hem de fer una petita aportació, i això no és deixar mil comentaris a les xarxes socials; em refereixo per exemple en escriure en un bloc sobre un tema que ens agradi, ajudar en un foro sobre temàtica que coneixem, muntar un curs online, inventar-se una pàgina web,...

El Futur

El futur és incert, no sabem el temps que ens hi podrem dedicar, com evolucionarà com nosaltres utilitzem Internet, ni que ens trobarem pel camí que ens motivarà cap a un altre camí incert.

Molts ens heu preguntat quan serà personalitzable, quan podràs posar les icones que tu vulguis. Espero que algun dia puguem fer una versió personalitzable i pugueu tenir el vostre propi inici, però no és la principal idea de futur que tenim i m'agradaria explicar-vos perquè les pàgines personalitzades són un problema:

  • Lent: si va per usuari (i clau d'accés) s'ha de crear una pàgina al vol i això és lent com a pàgina d'inici. La pàgina fixa actual és molt lleugera, està feta des de 0 en HTML sense plantilles, només amb l'imprescindible per aconseguir que sigui el més ràpid possible.
  • Manteniment: les webs canvien i els serveis de cerca també. Nosaltres mantenim inici, però si fos per usuari cadascú hauria de fer el seu propi manteniment. Per exemple, per descarregar vídeos o música del Youtube hem anat canviant de servei i ho seguirem fent per posar el que millor funcioni.
  • Privacitat: el principal tema que en poc temps ens preocuparà molt és el de la privacitat. Molts serveis tenen les nostres dades: confiem en tots?, podem navegar sense deixar tant rastre?... El pròxim article serà de privacitat a la xarxa i de com navegar en mode incogit de manera molt senzilla.

El que tenim ganes de fer ara mateix és una pàgina especial de cerca avançada. I fer més pàgines especials i inici per altres idiomes....

Inici.info és un projecte lent, fet a estones lliures i per passar-ho bé. El tema de la difusió és el que tenim més fluix, així que si t'agrada inic.info i ens ajudes a fer difusió t'estarem eternament agraïts.

Guanya una camiseta


Per celebrar l'any volem fer un regal d'una camiseta d'inici.info al millor comentari. Podeu fer comentaris d'aquesta entrada en aquest bloc de la revista criteri, o a Facebook, o a Twitter (hashtag #inicisorteig).


Mr.Llaminadures
Més articles llaminers aquí

Share this:

5 comentaris :

  1. Chapeau Llaminadures, aupa inici.info. Me has ganado con lo de Dalí, ¡me dan ganas de echar un cubo con sardinas!

    ResponElimina
  2. Inici, una cerca ràpida, bonica i avançada,
    aquesta que fem servir tots
    i mai no falla

    ResponElimina
  3. Si vols anar de viatge i un vol vols reservar, si et trobas a l'atur i vols trobar un treball, si tens molta gana i no saps que cuinar, si no tens parella i et ve de gust lligar, si vols comprar una bici sense moure't del sofa, encen el teu ordinador i INICI has de posar. INICI ESTA DE VICI!!

    ResponElimina
  4. Felicitats per l’any i la bona salut d’inici.info!!!

    ResponElimina
  5. Felicitats per l’any i la bona salut d’inici.info!!!

    ResponElimina

 
Copyright © Revista CriTeri. Designed by OddThemes